Sport
Stretch, kracht en warmte: de 3 ingrediënten in deze ultieme mobiliteitswarming-up voor hardloopsessies

Stretch, kracht en warmte: de 3 ingrediënten in deze ultieme mobiliteitswarming-up voor hardloopsessies

Soms praat ik tegen mijn spieren. Aan het einde van mijn lange runs, wanneer ik voel dat mijn benen het beginnen te begeven, zeg ik in mijn hoofd: “Oké spieren, tijd om in versnelling te gaan! Hier hebben we voor getraind!” En op dat moment schieten mijn hamstrings en bilspieren en voel ik me voortgestuwd alsof ik zojuist op de NOS-knop van een auto heb gedrukt in een Fast & Furious-film.

Het blijkt dat je dit zowel van tevoren kunt voorbereiden als trainen door goed op te warmen. In deze 10 minuten durende mobiliteitswarming-up voor hardlopen, zullen Barry’s trainer en Nike-hardloopcoach Sashah Handal je door activerende oefeningen leiden voor alle spieren die je nodig hebt om te rekruteren terwijl je die kilometers registreert.

“Als je langere afstanden loopt en die quads moe worden, zul je alle spieren moeten aanspannen om je door je volledige afstand te krijgen”, zegt Handal. Onze quads en de voorkant van het been zijn de standaardspieren die we het meest gebruiken bij het hardlopen op afstand, maar om die afstand echt af te leggen, hebben we onze bilspieren en hamstrings nodig om in te haken. Daarom “is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je het activeren en opwarmen van de achterkant van het been”, zegt Handal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *